Hamiltona překvapila rychlost vozů Red Bull v kvalifikaci na GP Španělska F1

hamilton-2010-spainBritský pilot McLarenu Lewis Hamilton přiznal, že byl překvapen rychlostí týmu Red Bull, jehož jezdci Mark Webber a Sebastian Vettel dominovali sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Španělska F1 v Barceloně.

Lewis Hamilton, pětadvacetiletý mistr světa z roku 2008, vyhrál v pátek v Barceloně úvodní trénink a v kvalifikaci skončil třetí, ale téměř vteřinu za Markem Webberem. "Překvapilo mě to. Myslím, že nikdo nečekal, že tady budou tak rychlí," přiznal Hamilton. "Samozřejmě jsme věděli, že jsou dobří, ale mysleli jsme, že na ně ztrácíme méně. Ale budeme do toho dál šlapat, zaměříme se na věci, o nichž víme, že je máme slabší. Ostatně, uvidíme, jak rychlé budou vozy Red Bullu v neděli," dodal Brit s připomínkou faktu, že Red Bull sice vyhrál všechny letošní kvalifikace, dokázal z nich však vytěžit jen jedno vítězství.

Hamiltona nicméně těší, že jeho tým McLaren je "best of the rest", tedy nejlepší tým z celého zbytku pole, a doufá, že vylepšeni, která McLaren pro tento víkend připravil, jsou velkým krokem dopředu. "To je výborné, jsme nejlepší mezi všemi ostatními. Máme na čem stavět, ale máme také před sebou ještě hodně práce. Tento vůz má velký potenciál, musíme se dál snažit," dodal.

Hamilton dosud v každé ze čtyř letošních Velkých cen dojel mezi prvními šesti, v Bahrajnu byl třetí a v Číně druhý. Zatím však nevyhrál, zatímco jeho nový stájový kolega, obhájce titulu mistra světa Jenson Button, má na kontě už dvě vítězství a vede průběžné pořadí šampionátu.

Zdroj: BARCELONA (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 11 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table