Stáj F1 Mercedes váhá s odvoláním proti verdiktu o Schumacherově trestu

mercedes_2010Stáj Mercedes se zatím nerozhodla, zda podá odvolání proti verdiktu komisařů při nedělní Velké ceny Monaka F1, kterým potrestali Michaela Schumachera přičtením dvacet vteřin k výslednému času za předjížděcí manévr na Fernanda Alonsa v posledním kole. Zprávu přinesl v pondělí server f1-live.

Schumacher klesl ze šestého na dvanácté místo, jeho předjížděcí manévr na Fernanda Alonsa považují komisaři za porušení článku 40.13 pravidel a udělili mu trest průjezdu boxovou uličkou, převedený na dvacet vteřin k výslednému času. Stáj Mercedes se domnívala, že Schumacher přejíždět směl, okamžitě po trestu oznámila úmysl proti rozhodnutí komisařů se odvolat. Mercedes má nyní 48 hodin na to, aby formálně podal žádost o odvolání k Mezinárodnímu odvolacímu soudu Mezinárodní automobilové federace (FIA). "Zatím žádné rozhodnutí nepadlo," potvrdila v pondělí mluvčí týmu.

"Můj závod by byl úplně normální, kdyby nedošlo k tomu rozhodnutí," řekl Schumacher. "Verdikt, který mě poslal na dvanácté místo, je pro mě samozřejmě velkým zklamáním. Je jasné, že se odvoláme. Chápali jsme to tak, že safety car zajel do boxů a trať je tedy volná. Proto jsem předjel Fernanda," dodal.

"Věřili jsme, že trať je volná a že závod neskončí za zaváděcím vozem," řekl šéf týmu Ross Brawn. "Na trati se objevily zelené vlajky, zatímco v předchozích případech, kdy závod končil za zaváděcím vozem, vlály až do konce vlajky žluté, jako například loni v Melbourne," vysvětlil.

Schumacher byl potrestán na základě pravidla 40.13, které tvrdí, že "pokud závod končí a na trati je safety car, ten na konci posledního kola zajede do boxové uličky a vozy projedou cílem bez předjíždění".

Zdroj: STUTTGART (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table