McLareny ponesou na voze číslo 1

Tým McLaren Mercedes Formule 1, dnes spustil kampaň na jejích nové auto v roce 2009 FIA Formula 1 World Championship, vše se tak koná v jejím hlavním sídle ve Woking, England.

 


Mistr světa Lewis Hamilton a jeho týmový kolega Heikki Kovalainen, se s novým vozem MP4-24 museli připravit na velkou změnu pravidel, vozy musely projít řadou změn. Vše se musí přetvořit ještě před začátkem sezóny 2009.
Silné karoserie, změny předního křídla a také zadního křídla, pneumatiky slick a systém uchování kinetické energie (KERS).

Nový vůz MP4-24 byl ve vývoji od září roku 2007, aby se týmu podařilo úspěšně přizpůsobit tak obrovským změnám technických předpisů. (O jaké změny se na vozech jedná, jsme popisovali v minulém článku)

Tým už má připravené a dokončené oba vozy MP4-24 a budou začínat testovat na okruhu Algarve v Portugalsku, vše se bude konat už toto pondělí. Testovací jezdec Pedro de la Rosa, bude první, kdo tento vůz vyzkouší. Lewis Hamilton bude testovat ve středu a Heikki (čtvrtek).

Co na to všechno říká Lewis Hamilton?


„Příchod nového vozu je vždy velmi emotivní událost, pro jakéhokoliv závodního jezdce – a odhalení MP4-24 je pro mě ještě více zvláštní, nejen pro to, že auto vypadá naprosto fantasticky, ale také, protože budu mít na autě číslo 1. Věřím, že tento rok mistrovství světa F1 je ještě otevřenější, vzhledem k tomu, že přichází velká změna pravidel. Pro fanoušky Formule 1, to bude určitě super."
Osobně doufám v další podařenou sezónu a v další šanci bojovat o titul – do posledního závodu, pokud to bude nutné, ale předem to nikdy nevzdám!“

Heikki Kovalainen:


„Mám štěstí, že jsem se mohl dívat ze zákulisí, jak je letošní auto vyráběno. Byl jsem překvapen, jak těžké to bylo pro všechny ve Wokingu. Přes zimu, jsem měl pocit, jak kdybych měl velkou možnost se připravovat na tento rok. Byl jsem zaneprázdněn trénováním a pracováním s mými techniky s cílem se připravit na sezónu jak nejvíce je to možné. S tolika novými pravidly, se přizpůsobuji rychle, bude to mít zásadní význam a cítím se být více připraven na novou sezónu, než kdy předtím.“

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table