Toyotě se nelíbí plány FIA na příští rok

toyota-fiaVedení stáje Toyota se nelíbí změny v pravidlech, které mají ve formuli 1 platit od příští sezony. Podle agentury Reuters dokonce zvažuje, že pokud vstoupí v platnost omezení rozpočtů, nepřihlásí se do seriálu mistrovství světa.

"Jestli se nic nezmění, nepodáme přihlášku," řekl prezident týmu John Howett. "Ale nemyslím si, že by náš názor byl mezi stájemi ojedinělý," dodal.

Stájím se nelíbí hlavně volitelný omezený rozpočet ve výši 40 milionů liber, který je jedním z chystaných úsporných opatření. Týmy, které na něj přistoupí, za to dostanou řadu výjimek z pravidel, čímž chce Mezinárodní automobilová federace do formule přilákat nové stáje. Kvůli změně regulí už sdružení stájí formule 1 požádalo o mimořádné setkání s FIA, které by se mělo uskutečnit během deseti dní.

Tymy se obávají, že by omezení rozpočtů rozdělilo formuli 1 na dvě výkonnostní skupiny. "Kdo na rozpočtový strop nepřistoupí, bude mít pomalejší auta," přidal Howett.

Toyota loni operovala s rozpočtem 300 milionů a snížení by pro ni znamenalo velkou ránu. "Máme zodpovědnost vůči našim zaměstnancům. Kdybychom se měli vejít do čtyřiceti milionů, museli bychom hodně lidí propustit," řekl Howett.

Zdroj: ČTK

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 7 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table