Sezona 2008

Přesně za týden začne v Austrálii první závod F1 sezony 2008. Fernando Alonso si dává 30% šanci na titul, také se zmínil, že BMW během testů překvapilo nejvíc. Když dojde na jméno, Fernando tipuje že výtězem bude Räikkonen, šanci ale dává pochopitelně obou loňským favoritům Ferrari a McLarenu.

Renault R28

Renault R28

Luca di Montezemolo, prezident Ferrari si myslí, že letošní ročník F1 bude nudný, na rozdíl od loňské sezony, kterou „okořenila“ špionážní aféra. Co se týče šancí svého týmu v závodech, mluví 60letý Ital s optimismem: „Cílem Ferrari je opět vrchol“. Felipe Massa také nešetří optimismem a tvrdí, že nový monopost Ferrari F2008 je mnohem rychlejší než vůz týmu McLaren.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Podle Jarna Trulliho jsou Ferrari a McLaren z jiné planety, proto se těší na souboje ve středním poli. Věří že Toyota udělala velký krok vpřed a může příjemně překvapit.

Patrick Head, vrcholný představitel Williamsu si naopak myslí, že Ferrari a McLaren už nemají takový náskok jako tomu bylo loni, nebudou nepřekonatelný.

To Red Bull má ve středním poli skromné cíle, i přes to že má za sebou nejlepší přípravu za celou existenci týmu Red Bull. Zájem upoutali hlavně skvělými časy, Red Bull je tak na dobré cestě přiblížit se top týmům.

Velká cena Austrálie 2001 (pro zvětšení náhledu klikněte na fotku)

GP Austrálie 2001

foto: F1live.com

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table