Velká cena Španělska F1 se jede v neděli v Barceloně, favority jsou vozy stáje Red Bull

redbull-2010První evropský závod letošního mistrovství světa F1, Velká cena Španělska, se v neděli jede na Katalánském okruhu v Barceloně, z pole position odstartuje Australan Mark Webber na voze Red Bull.

Vozy Red Bull dominovaly dvěma ze tří tréninků i kvalifikaci na Velkou cenu Španělska. Nejen Webber, ale i jeho stájový kolega Sebastian Vettel byli znatelně rychlejší než zbytek startovního pole, kterému vévodil McLaren Lewise Hamiltona. Brit i jeho kolega, mistr světa Jenson Button, byli překvapení sílou Red Bullu a shodli se, že jim nezbývá než čekat na chybu soupeřů.

Naději může McLaren, ale i Ferrari nebo Mercedes, čerpat z toho, že Red Bull sice ovládl všech pět dosavadních kvalifikací této sezony, zvítězil však pouze jednou. Zejména v případě, kdy by v Barceloně pršelo, byl by závod určitě dramatický. Dva deštivé závody, Velké ceny Austrálie a Číny, totiž dokázal pro sebe rozhodnout obhájce titulu mistra světa Jenson Button s McLarenem, ačkoli nestartoval z ideální pozice.

Z první řady vystartují v neděli do Velké ceny Španělska oba Red Bully, jako třetí se na start postaví Lewis Hamilton, vedle něj bude domácí miláček Fernando Alonso s vozem Ferrari, pátý odstartuje Jenson Button a šestý sedminásobný mistr světa Michael Schumacher s Mercedesem.

Závod začne ve 14 hodin.

Zdroj: BARCELONA (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 9 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table