Vítěz GP Monaka F1 Webber: Je to nejlepší den mého života

mark-webber-2010-monako-2Australský pilot stáje Red Bull Mark Webber popsal své vítězství v nedělní Velké ceně Monaka F1 jako nejlepší den svého života. Zprávu přinesl server Autosportu.

Webber startoval z pole position a vedl od začátku až do konce. Na prvním místě přečkal čtyři výjezdy zaváděcího vozu a vyhrál svůj druhý letošní závod, celkově triumfoval počtvrté. Webber se stal po jedenapadesáti letech prvním Australanem, který v Monte Carlu vyhrál, před ním se to v roce 1959 podařilo trojnásobnému mistru světa Jacku Brabhamovi.

"Je to absolutně neuvěřitelné! Tohle je jistě jeden z nejlepších dnů mého života, možná vůbec nejlepší," řekl čtyřiatřicetiletý Australan. "Zvítězit tady je něco výjimečného, začalo to už včera výbornou kvalifikací. Je to skvělé připojit se k Ayrtonu Sennovi a všem těm borcům, co tady vyhráli, i když to nebylo lehké. Měl jsem hodně práce, trať se měnila, bylo tam dost pomalých vozů a čtyřikrát safety car," připomněl Australan.

Webber se v závěru závodu jen těsně vyhnul troskám vozů Jarna Trulliho a Karuna Čandhoka, kteří havarovali přímo před ním v zatáčce Rascasse, i když jeli o dvě kola zpět. "Můj inženýr Ciaron Pilbeam mi to do rádia stačil říct," vysvětlil Webber. "Viděl jsem Jarna, jak se tam řítí, a pomyslel jsem si, co se to tam, sakra, děje? Jen jsem doufal, že mi tam nechají trochu místa na projetí. Měl jsem taky obavy, aby byl Karun v pořádku, protože to vypadalo, že mu auto přistálo přímo na hlavě," popsal nepříjemné momenty tři kola před cílem vítěz.

Výsledek katapultoval Webbera a jeho stájového kolegu Sebastiana Vettela do čela šampionátu, kde mají oba stejně bodů, Webber ale o jedno vítězství víc. "Musíme dál tvrdě makat. Nejsme tady proto, že bychom se flákali. Úspěch přichází po dvou a půl letech práce, je to fantastické. Do budoucna jsme optimisty, ale potřebujeme, aby to takhle skončilo co nejčastěji," uzavřel Australan.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table