Za špatnou formou RedBull týmu jsou problémy s pneumatikami.

RedBull problémy s pneumatikamiRed Bull vidí jako hlavního viníka současných špatných výsledků problémy s pneumatikami. Nicméně věří, že v neděli dokáží být zpět na bodových pozicích na Velké ceně Belgie.

Renaultem sponozorovaný tým Formule 1 nezískal jediný bod během posledních 4 závodů a zbývá pouze 6 závodů do konce sezóny. Renault je má náskok 7 bodů před týmem Toyoty, která zatím dosáhla 17 bodů.

"Pneumatiky se v tuto chvílí ukazují jako nejpodstatnější faktor.", řekl vedoucí týmu Christian Horner v pondělí při prohlídce okruhu Spa-Francorchamps.

"Během několika posledních měsíců byla Toyota velmi silná v použití pneumatik při vysokých teplotách. Není to tím, že by naši soupeři získali náhle zvýšili výkon. Je to ztráta díky pneumatikám, které volili lépe než my".

"Pochopili jsme co se stalo a věříme, že si z této situace dokážeme vzít maximum a vrátit se zpět do naší dřívější formy, pro závěrečnou třetí část sezóny", dodal Horner.

Red Bull vypadal na začátku roku jako kandidát na 4 místo poháru konstruktérů, poté co Australan Mark Weber skóroval v pěti závodech v řade od Velké ceny Malaysie až do Velké ceny Monaka a s Britem Davidem Coulthardem na třetím místě ve Velké ceně Kanady.

Nicméně Toyota získala 32 bodů během posledních 6 závodů a RedBull pouze 9.

Horner řekl, že pokles byl frustrující, ale bitva ještě není ztracena. Spa v v Belgii a Monza v Itálii jsou dva z nejrychlejších okruhů s rychlými zatáčkami a budou tak nahrávat silným stránkám Red Bullu.

"Během posledních šesti týdnů jsme analyzovali naši výkonnost do drobných detailů. Výsledek analýzy dal najevo že šasi funguje velmi dobře a tvrdě jsme zapracovali na zlepšení ve všech oblastech", řekl.

"Valencie (VC Evropy 24.srpna) nám příliš do karet nenahrávala, ale jsme přesvědčeni, že se vyskočíme zpátky na pozice".

Zatímco soupeři už se zaměřují na sezónu 2009, kdy budou  uvedeny nové regulace.  Horner řekl, že jeho tým vždy plánuje úpravy vozu na konec sezóny a to pomáhá získat ztracené pozice.

 

 

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 8 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table