Bourdais musí ukázat svůj talent, říká Torro Rosso

Bourdais musí ukázat svůj talentToro Rosso řekla Francouzi Sebastienu Bourdaisovi, že nemá své místo v týmu Formule 1 nemá pro příští sezónu jisté.

Bourdais je jediný Francouzský jezdec současné Grand Prix, který se zapojil do týmu Red Bull tento rok po vítězství 4 titulů v řadě v závodech ChampCar v USA.

Nicméně byl zastíněn týmovým kolegou Sebastianem Vettelem, který na konci roku odchází do hlavního Red Bull týmu. Jedenadvacetiletý Němec skóroval 9 bodů z dvanácti závodů proti dvěma bodům, které získal Bourdaise.

"Ve Formuli 1 musíte dát někomu čas tak půl roku, než ho začnete soudit", řekl spoluvlastník Gerhard Berger na oficiálních stránkách Formule 1 (www.formula1.com).

"Ten půl roku je pryč a Bourdais je nyní v situaci, kdy musí prokázat svůj talent".

"Nemohu říct, že mám na něho nějaký jasný názor, ale musí také říct, že Sebastian Vettle začal také před pár závody a byl celkem úspěšný v první části roku". Dodal Australan.

Na otázku zda je jisté, že bude Bourdais v týmu Toro Rosso i příští sezónu, řekl "Ne, to je zatím otevřené".

Berger řekl, že tým pro vyhledávání nových závodníků se bude se hlavně zabývat nahrazením Vettela a Red Bull může mít poslední slovo ohledně sestavy na rok 2009.

"Každý říká svůj názor a potom my Didi (Dietrich Mateschitz vlastník Red Bullu) a já, zkusíme najít tu nejlepší variantu pro tým," řekl.

"Na konec bude mít poslední slvovo Red Bull, protože od něj dostáváma veškeré prostředky. Takže je přirozené, že nasloucháme tom, co Red Bull požaduje".

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 19 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table