Hamiltonův trest strhl další bouři kritiky F1

Hamilton penalizaceBouři kritiky vyvolala dodatečná penalizace, díky které přišel Levis Hamilton o první místo v nedělní Grand Prix Belgie. Vedení formule jedna kritizují svorně experti i tisk.

"Tohle je nejhorší rozhodnutí v historii Formule 1", komentoval exmistr světa a TV komentátor Niki Lauda, poté co penalizace o 25 sekunnd posunula Hamiltona na 3. místo v závodě. "Je naprosto nepřijatelné, když tři lidé mohou takto ovlinit šampoinát", pustil se do traťových komisařů, kteří rozhodnutí o penalizaci vydali.

Podobně reagoval i tisk v Británi. "Zrovna ve chvíli, kdy si myslíte, že F1 nemůže být víc absurdní ...", deklaroval Daily Mirror v titulku. "Místo velkolepých oslav jednoho z největších duelů v novodobé historii formule 1, se opět šíří ten starý zápach", napsal deník v hodnocení závodu.

McLaren se odvolal.

Hamilton se ve Spa v Belgii z vítězství dlouho neradoval. Komisaři mu dali za vinu, že si v dramatickém závěru zkrátil trať v šikaně při pokusu o předjetí v té době vedoucího Kimiho Räikkönena. Vzápětí však finského soupeře evidentně pustil před sebe a při dalším útoku ho znovu předjel. Kritici komisařům vyčítají, že incident tak neměl žádný vliv na konečné pořadí.

Podobně jako loni se tak závod formule 1 dostává do nejistoty. V minulé sezóně opuštěli diváci Velkou cenu Brazílie, ani by věděli, kdo je celkovým vítězem, díky nedořešeným prostestům. Teď se situace může zopakovat, protože případné odvolání se bude řešit až po Velké ceně Itálie v Monze a to už může být v čele šampionátu Massa místo současného Hamiltona.

 

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 4 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table