Hamilton se cítí silnější než loni

Lewis Hamilton odvážně tvrdí, že je mnohem silnější jak fyzicky tak psychicky a že mu nikdo nevyfoukne vedení v šampionátu Formule 1 jako milulý rok.

Pilot McLarenu si drží sedmi bodový náskok před Felipem Massou na Ferrari ve chvíli, kdy do konce sezóny zbývají poslední 3 závody, včetně víkendové Velké ceny Japonska.


Loni byl Hamilton na morké trati u hory Fuji neporazitelný, pak ale v Číně a Brazílii přišlo jeho zaváhání, které dovolilo Kimimu Räikkönenovi, v té době ztrácejícímu 17 bodů na Hamiltona, se odrazit k životnímu výkonu a v posledních dvou závodech urval celkové vítězství v šampionátu na svou stranu.

V této sezóně už Hamilton není nováčkem a jak sám tvrdí, je mnohem chytřejší než loni.

"Oproti minulému roku je příjezd zde mnohem jiný," sdělil novinářům. "Minulý rok jsem zůstával v Asii velmi dlouho."

"Byl jsem mimo domov 5 týdnů. Už mě to unavovalo být stále pryč. Nemohl jsem vidět svou rodinu a taky jsem ztratil kontakt s realitou."

"Než jdeš závodit, musíš se připravit. Tentokrát jsem se vrátil domů a doplnil baterky. Trénoval jsem a užitečně jsem trávil čas se svou rodinou."

Hamilton, vítěz 4 závodů, se cítí tento rok mnohem dál než loni a dodal: "Vrátil jsem se odpočatý. Cítím se výborně, jako před pěti měsíci."

Britovi naděje na titul ještě zvýšila velmi kontroverzní Velká cena Singapuru, která se jela před dvěma týdny. V ní jeho nejbližší pronásledovatel, Felipe Massa na Ferrari, skončil díky problémům v boxech na 13tém místě a tedy bez bodu.

"Každopádně jsem v mnohem lepší pozici než loni," tvrdí Hamilton, který má šanci stát se nejmladším mistrem světa ve Formuli 1.

"Nejedeme si pro druhé místo. Jedeme do Japonska vyhrát závod, ovšem mnohem důležitější je skončit na bodech."

"Nepřemýšlím o různých scénářích, které by mohly nastat. Pořád je ve hře 30 bodů. Soustředím se tady pouze na vítězství. Nesmíme polevit."

 

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table