Nakajima se těší na domácí závod

Japonec Kazuki Nakajima se chce před svými domácími fanoušky předvést a ve víkendové Velké ceně Japonska se bude snažit zajet svůj letošní nejlepší výsledek. Kazuki si udržel místo v kokpitu Williamsu i pro příští sezónu.

Nováček ve Formuli 1, jehož nejlepší umístění v letošním ročníku bylo šestém místo, směřuje k nedělnímu závodu bez pochybností o jeho budoucím účinkování v Formuli 1.  Tým minulý týden oznámil, že s ním počítá i pro příští sezónu.

"Po tom co se vyřešila má budoucnost se cítím mnohem uvolněnější," řekl Nakajima ve čtvrtek. "Můžu v posledních třech závodech ještě víc přidat a pokusit se získat něco navrch."

Necítím žádný tlak na mou osobu a nejsem nervózní," sdělil 23letý závodník po procházce kolem malebného okruhu."Dvakrát jsem ve Fuji závodil s Formuli 3, taky dvakrát v Japonské GT a jednou s cestovními vozy ve vytrvalostním závodě."

"Poprvé zde ale budu řídit monopost F1 takže uvidíme," dodal syn závodníka Satoru Nakajimi.

"Sledoval jsem Velké ceny Japonska, když jsem býval dítě, takže se teď cítím trošku jinak, ale pořád je to jen další závod."

Nakajimu, který skončil osmý v GP Singapuru před dvěma týdny, inspiroval Takuma Sato, který skončil na bodech v minulé Velké ceně Japonska.

"Pamatuju si Takumovy závody," pověděl Nakajima, jehož otec skončil na domácím okruhu šestý v letech 1987 a 1990. "Bylo by to skvělé mít Takumu opět ve Formuli 1, ale snažím se dělat vše pro to, abych ho zastoupil."

Sato, který ztratil pozici ve Formuli 1, když jeho tým Super Aguri začátkem sezóny vyhlásil finanční bankrot, skončil v Suzuce v ročníku 2004 na čtvrtém místě, tehdy ještě ale v barvách týmu BAR.

Nakajima, jediný japonský závodník ve Formuli 1, bude pokračovat v příštím roce po boku němce Nica Rosberga, který týmu letos získal 9 bodů. 

Tým Williams vyhrál svou poslední Grand Prix v roce 2004 a nyní je tři závody před koncem sezóny na osmé pozici v Poháru konstruktérů.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table