Alonso i Piquet pokračují u Renaultu

Tým Renault ve středu oznámil, že Fernando Alonso a Brazilec Nelson Piquet zůstanou jeho jezdci i pro příští rok, přičemž Španěl prodloužil smlouvu o další dva roky. 

Dvojnásobný mistr světa Alonso podepsal dvouleté prodloužení smlouvy pro rok 2009 a 2010. Druhý jezdec, Nelson Piquet podepsal smlouvu jen pro příští sezónu, oznámil tým Renault ve svém prohlášení.



U Alonsa se prodloužení smlouvy očekávalo, ovšem podpis dvouleté smlouvy je překvapení.

Piquet, jehož otec se stal třikrát mistrem světa, má za sebou svou první sezónu ve Formuli 1. Dlouho dobu se objevovaly spekulace, že by ho mohl v kokpitu Renaultu nahradit francouzský jezdec Romain Grosjean.

"Jsme rádi, že jsme podepsali oba dva, jak Fernanda tak Nelsona, pro příští sezónu", prohlásil šéf týmu Flavio Briatore.

"Tímto získal tým Renault ve Formuli 1 jednu z nejvíce vzrušující jezdeckou dvojici s perfektním spojením mládí a zkušeností."

"Fernandův podpis na dva roky poukazuje na osudové spojení jeho a našeho týmu a jsme velice rádi, že s můžeme společně pokračovat v práci," dodal.

"V této složité sezóně dokázal své vůdcovské schopnosti a talent, které ve spojení s tvrdou práci a odhodlání týmu, kterými jsme vykoupili pokroky ve vývoji, pomohly týmu Renault se vrátit mezi nejlepší týmy Formule 1."

Alonso, který vyhrál šampionát v letech 2005 a 2006 se vrátil do týmu po složité sezóně v týmu McLaren Merdeces, kde byl jeho kolegou Lewis Hamilton. V letošní sezóně se mu podařilo zvítězit v GP Singapuru a Japonska.

"Rozhodl jsem se zůstat u týmu Renault F1, protože, jak jsem si mnohokrát letos opakoval, oni byli vždy mnou první volbou a já se s nimi cítím velmi šťastný ", řekl Alonso.

"Je to ztmelený tým se soutěživou povahou a chutí vyhrávat, ale zároveň s pohodovým zázemím, které mi výborně sedí."

 

 

 

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 5 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table