Loeb překvapil při testech v F1 osmým časem

Loeb testoval F1Mistr světa v rallye Sébastien Loeb překvapil při testování vozů formule 1 v Barceloně osmým nejlepším časem mezi patnáctkou pilotů. Za volantem vozu Red Bull odkroužil 82 kol a časem 1:22,503 zaostal o 1,8 sekundy za nejrychlejším Takumou Satem z Japonska ve voze Toro Rosso.

Loeb už vloni v prosinci řídil monopost Renault, ale tentokrát se poprvé zúčastnil hromadného testování s ostatními jezdci královské automobilové třídy.

"Byla to skvělá zkušenost a bavil jsem se. Musím ale říct, že řídit tahle auta je mnohem fyzicky náročnější než můj rallyeový vůz," přiznal Loeb. "Na konci dne už jsem získal dobrý cit pro auto a užíval jsem si to. Ten pocit v rychlých zatáčkách je impozantní," dodal Loeb.

Možnost testovat formuli 1 v týmu Red Bull mu dal stejnojmenný sponzor jeho rallyeové stáje za odměnu a jako poděkování za zisk rekordního pátého titulu mistra světa v rallye. V další dvou dnech bude stejný vůz řídit účastník mistrovství světa Sebastian Vettel, který letos jezdil za Toro Rosso.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 6 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table