Z formule 1 by mohla zmizet GP Německa

V roce 2010 by mohla v kalendáři mistrovství světa formule 1 chybět Velká cena Německa. Závod na Hockenheimu je v ohrožení, protože spolková země Bádensko-Württembersko odmítla převzít dluhy z letošní ztrátové Grand Prix, načež pořadatelé zpochybnili konání příštího závodu.

"Bez dotací se na Hockenheimu formule 1 už nepojede," uvedl šéf společnosti provozující trať v Hockenheimu Karl-Josef Schmidt. Při letošním závodě MS přitom vznikla ztráta 5,3 milionu eur.

Jako možný náhradník navíc nepřipadá v úvahu ani další německý okruh Nürburgring, s kterým se Hockenheim v pořadatelství od loňska pravidelně střídá. Na ten přijde řada v příštím roce, ale zorganizování Velké ceny i v následujícím ročníku si prý nemůže dovolit.

Pokud by se v Německu závod skutečně nejel, bylo by to poprvé od roku 1960. V sezonách 1995 až 2006 se přitom v této zemi jezdily pravidelně hned dva závody, z toho jeden jako Velká cena Evropy.

Hockenheim má s promotérem F1 Berniem Ecclestonem smlouvu právě do roku 2010. Do problémů ho ale dostávají mocným Britem požadované garance v desítkách milionů eur a klesající návštěvnost.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 6 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table