Race of Champions možná i s Hamiltonem

Nový mistr světa Formule 1 Lewis Hamilton byl vyzván, aby příští měsíc změřil síly se sedminásobným světovým šampiónem Michaelem Schumacherem při příležitosti konání každoročního Race of Champions v Londýnském Wembley.

Organizátor celé akce Fredrik Johnsson sdělil na tiskové konferenci ve středu, že 23letý pilot McLarenu má otevřenou pozvánku.

"Lewis řekl, že se chce zúčastnit," dodal.

"Je otázkou, zda mu tým povolí se zúčastnit naší akce a zda si najde místo ve svém nabitém programu.

"Pozvání platí. Máme volné druhé místo v týmu F1 Racing Great Britain po boku Davida Coultharda," sdělil.

Hamilton vstoupil do Formule 1 po tom, co Schumacher jezdící za Ferrari odešel do jezdeckého důchodu po zisku sedmi titulů mistra světa a 91 vyhraných Velkých cenách.

Brit, který se stal nejmladším světovým šampiónem tohoto sportu minulý víkend v Brazilské Grand Prix, lituje, že nikdy neměl možnost porovnat své schopnosti s legendárním Němcem.

"Každopádně by nám to pomohlo, kdybych měl Lewise vedle sebe," řekl Coulthard. 

Race of Champions s tunami asfaltu položených na trávník ve Wembley, dá závodníkům z různých odvětví motosportu možnost změrit své síly s ostatními 14tého Prosince.

Akce, která byla založena roku 1988 Johnsssonem a francouzským jezdcem rally Michelem Moltonem, obsahuje také Národnostní pohár, kde bojují dvojice složené podle národnosti proti sobě.

Německo s Schumacherem a Sebastianem Vettelem zvítězilo v loňském ročníku.

Letos se na dráze objeví také další jezdci Formule 1 a to Australan Mark Weber, Brit Jenson Button a David Coulthard, který v Brazílii odjel svůj poslední závod ve Formuli 1.

Pětinásobný světový šampión v rally Sebastien Loeb letos také pojede. Nebude chybět ani trojnásobný mistr světa v superbicích Troy Bayliss, světový šampión v kategorii cestovních vozů Andy Priaulx a vítěz Le Mans Tom Kristensen.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 16 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table