Hamiltonovu havárii v závěru GP Španělska F1 nezpůsobila pneumatika, ale selhání ráfku

hamilton-defect-spain-2010Stáj McLaren v úterý potvrdila, že havárie Lewise Hamiltona v předposledním kole nedělní Velké ceny Španělska nebyla způsobena defektem pneumatiky, ale poruchou ráfku. Zprávu přinesl server Autosportu.

Hamilton si v poklidu jel pro druhé místo v závodě, když mu v jedné z rychlých zatáček vinou poruchy ráfku praskla levá přední pneumatika a skončil v bariéře.

Šéf týmu Martin Whitmarsh prohlásil, že příčina se potvrdila, zatím však neví, co způsobilo prasknutí ráfku. "Včera přišla analýza součástek, byli u toho i zástupci firmy Bridgestone," připomněl dodavatele pneumatik. "Víme, že nešlo o proražení nebo defekt pneumatiky, podle všech důkazů všechno způsobil ráfek. Dál to zkoumáme. Mohlo to souviset s nečistotami na trati, mohlo to být nedotažení matice kola, které způsobila prohnutí. Možná to byla lidská chyba někde během toho celého procesu," vypočítal Whitmarsh.

Havárie připravila Hamiltona o druhé místo v závodě i v šampionátu. Nyní je šestý, na lídra, stájového kolegu Jensona Buttona ztrácí 21 bod.

Zdroj: BARCELONA (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table