Velkou cenu Monaka F1 může po víc než půlstoletí znovu vyhrát Australan

1959-monaco-g-pVítěz nedělní Velké ceny Španělska F1 se může stát po víc než padesáti letech dalším Australanem, který vyhraje Velkou cenu Monaka, pokud se svým vozem Red Bull zopakuje dominantní výkon z Barcelony.

Trojnásobný mistr světa, dnes čtyřiaosmdesátiletý Jack Brabham vyhrál jeden z neočekávanějších závodů sezony F1, Velkou cenu Monaka, v roce 1959 a bylo to první z jeho čtrnácti vítězství v seriálu. Od té doby se to žádnému Australanovi nepodařilo, blízko byl jen Alan Jones, který v roce 1981 skončil druhý.

Pro Webbera hovoří fakt, že v neděli v Barceloně měl absolutně nejrychlejší auto, a také sebevědomí, které díky třetímu vítězství v kariéře nabyl. "Tohle je výjimečné místo, žádné podobné v kalendáři F1 není. Pro jezdce neuvěřitelná výzva, všichni sem rádi jezdíme. Celý víkend je odlišný, tréninky jezdíme už ve čtvrtek, zatímco v pátek je volno. Celá atmosféra Velké ceny Monaka je skvělá," řekl třiatřicetiletý Webber v Monte Carlu před nedělním závodem.

Piloti stáje Red Bull odstartovali z prvního místa do všech pěti dosavadních závodů této sezony, třikrát získal pole position Sebastian Vettel, dvakrát Mark Webber a každý vybojovali jedno vítězství.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 5 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table