Kubicu ohromilo, že do Velké ceny Monaka F1 odstartuje z první řady

robert-kubicaPolský pilot Renaultu Robert Kubica je ohromený, že se při kvalifikaci na Velkou cenu Monaka F1 dokázal vklínit mezi vozy Red Bull a vybojovat startovní místo v první řadě pouhý týden poté, co byl v kvalifikaci na Grand Prix Španělska o půldruhé vteřiny pomalejší.

Jen neuvěřitelně rychlé kolo v podání pilota stáje Red Bull Marka Webbera zabránilo vítězi třetího tréninku na Velkou cenu Monaka, polskému pilotovi Robertu Kubicovi, v zisku velmi nečekané pole position. "Byl jsem překvapený rychlostí v tréninku, ale v F1 se zázraky nestávají. Pokud vůz Red Bull byl v Barceloně o vteřinu a půl rychlejší, neexistoval jediný rozumný důvod, proč bych ho měl dnes porazit," řekl Kubica. "Normálně by člověk byl naštvaný, být tak blízko k pole position a nezískat ji, ale musíme být realističtí. Tým i tak odvedl naprosto skvělou práci," prohlásil Kubica, který předpovídá, že v nedělním závodě by si jeho vůz Renault mohl vést ještě lépe.

"Odpoledne bylo auto nastavené podobně jako v dopoledním tréninku, kdy bylo víc připravené na závod. To vypadá nadějně," dodal. "V Monaku je to vždycky trochu jiný závod než jinde. Není to o absolutní rychlosti, spíš o tom zajet do boxů v pravý čas a vyhnout se velkému provozu. Takhle to v Monaku funguje," ví Kubica.

První polský pilot v F1 řekl, že nebyl příliš zklamaný, když ho v závěru kvalifikace překonal Webber. "Nejsem zklamaný. Pochopitelně, že snahou každého z nás je kvalifikovat se co nejlépe, ale já myslím, že jsem toho dosáhl," řekl Kubica. "Nejlepší je pochopitelně pole position, ale být druhý nebo třetí je pořád ještě dost dobré. Musíme být realisty, tohle je pro nás skvělý výsledek. Doufám, že zítra z toho bude slušný bodový zisk."

Kubica také vysvětlil, že nepovažuje za nevýhodu startovat z druhého místa, tedy ze špinavější části dráhy. "Abych pravdu řekl, nevím. Špinavá strana, čistá strana.... uvidíme zítra. Ten rozdíl je tak malý, že bychom se tím neměli příliš znepokojovat," mínil vítěz jednoho závodu F1, Velké ceny Kanady 2008, tehdy v barvách stáje BMW Sauber.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 11 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table