Šéf týmu F1 Lotus Fernandes volá po zrušení modrých vlajek

tony-fernandesŠéf týmu F1 Lotus Tony Fernandes volá po zrušení modrých vlajek, kterými komisaři závodů dávají pomalým pilotům najevo, aby před sebe pustili ty rychlejší, kteří jsou o kolo napřed. Zprávu přinesla v sobotu agentura Reuters.

"Jezdci jsou placení za to, aby přejížděli, ať už patří ke špičce anebo se pohybují v hloubi startovního pole," upozornil Fernandes, jehož piloti mohou očekávat, že se zejména na krátkém okruhu v Monte Carlu budou muset při nedělní Velké ceně Monaka často dívat do zpětných zrcátek a pouštět rychlejší vozy před sebe. "Pro náš sport by bylo dobré, kdyby modré vlajky byly zrušeny," soudí Fernandes."Pokud je pro mistra světa těžké předjet nejpomalejšího pilota, není to dobrá vizitka pro F1. Vždyť předjíždění má být to hlavní."

Fernandes brání své jezdce Heikkiho Kovalainena a Jarna Trulliho. "Pomalejší jezdci budou muset neustále uhýbat a pořád budou mít obavy, co se děje za nimi," vysvětlil a dodal, že při Velké ceně Španělska, která se konala minulou neděli, absolvovali někteří piloti pouze asi patnáct kol z celkových šedesáti šesti, aniž viděli modrou vlajku. S tím souhlasí zkušený německý pilot stáje Virgin Timo Glock, který v Monaku očekává modrých vlajek ještě víc. "V Barceloně jsem jich viděl hodně, a přitom právě na trati v Barceloně je výjimečně dobrý přehled, vidíte dobře dozadu a můžete posoudit, kde jsou ostatní. Tady v Monaku to bude o poznání horší," dodal Glock.

Některé z nových týmů, mezi něž patří Lotus, jsou na těsném a klikatém okruhu v ulicích Monte Carla, kde je předjíždění vždycky velmi náročné, až o sedm vteřin pomalejší než ti nejlepší. Podle pravidel musí jezdec, který uvidí světelnou modrou vlajku, uhnout rychlejšímu vozu a nechat se předjet. Pokud nereaguje na třetí upozornění, následuje trest.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 7 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table