Ferrari se obávalo o Räikkönenův motor už před závodem

Ferrari vědělo o problému s Raikonenovým motoremFerrari si bylo už před závodem vědomo možné poruchy Räikkönenova motoru už před závodem velké ceny Evropy. Motor také nakonec opravdu selhal a Räikkönenen musel v 46 kole odstoupit ze závodu. Ferrari vědělo, že může nastat podobný problém, kvůli kterému na Maďarském okruhu musel ze závodu odstoupit Fellipe Massa. Šlo opět o prasklou ojnici motoru 056 V8. Daná součástka byla totiž ze stejné výrobní série jako ta, která se porouchala v Massově voze.

 

 

Jak Ferrari uvedlo na svých oficiálních stránkách www.ferrariworld.com, techničtí inženýři se obávali stejné poruchy již dopředu, rozhodli se ale riziko poruchy podstoupit. 

Důvodem toho rozhodnutí byla penalizace Räikkönena v případě výměny motoru, která by ho posunula o 10 míst zpět na startovním roštu. Toto rozhodnutí nakonec posunulo Räikkönena na 3 místo celkového bodování kvůli odstoupení ze závodu. Jeho vůz byl odvezen v pondělí ráno do Maranella na detailní prohlídku. Prvotní ohledání skutečně zjistilo prasklou ojnici. Další testy mají zjistit příčinu této závady.

 

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 5 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table