Prezindetovi Ferrari se nelíbí nové okruhy

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo má pochybnosti, zda nové okruhy budou pro Formuli 1 prospěšné jako například noční závod v Singapuru příští neděli.

"Mám dojem, že to bude další z řady zklamání, přes které se nedokážeme přenést, jako závod ve Valencii. Pokračovat do budoucna s těmito okruhy znamená špatnou budoucnost pro Formuli 1," sdělil novinářům a dodal kritiku bodového systému.

"Je absurdní, že mezi první a druhým místem je rozdíl pouhých dvou bodů," dodal při narážce na 10 bodů pro vítěze závodu a 8 bodů pro jezdce který skončí na druhém místě.

Montezemolo, který byl jmenovám předsedou nové asociace týmů před Grand Prix Itálie minulý víkend, nechtěl komentovat Hamiltonovo pondělní odvolání, kterému předcházel trest při Grand PRix Belgie za nekorentkní předjetí Räikkönena.

Avšak Montezomolo zdůraznil, že pravidla by měla být respektována.

Šampionátu vévodí 4 závody před koncem Hamilton na McLarenu o bod před Felipem Massou na Ferrari a 21 bodů před čtvrtým Kimim Räikkönenem také na Ferrari, který je ale téměř mimo hru o titul.

Montezemolo, jehož tým vede Pohár konstruktérů, se snažil povzbudit fina k kepším výsledkům.

"Kimi je jako střední útočník, kterému se nedaří dát gól. Dřív nebo později ale znova objeví svůj ponteciál," řekl.


Prezident stáje z Maranella důvěřuje v budoucnost svého týmu. Čtvrteční testy na mokru pomohly týmu zapracovat na problémy s pneumatikami, které jej postihly při deštivé Vélké ceně na okruhu v Monze minulou neděli.

"11 po sobě jdoucích let bojuje Ferrari o titul. Williams, McLaren, Renault, ti všichni a další přišli a zase odešli, ale Ferrari v boji zůstává stále," zdůraznil Montezomolo.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 2 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table