Vítězství Toro Rosso inspirací pro Force India

Tým Force India doufá, že napodobí stáj Toro Rosso a poprvé vyhraje Velkou cenu Formule 1 v příštím roce," sdělil v pondělí vlastník týmu Vijay Mallya.

"Nemůžu být šťastnější. Šel jsem pogratulovat po kvalifikaci a samozřejmě i po závodě (spoluvlastníkovi týmu) Gerhardu Bergerovi a (šéfovi týmu) Franzi Tostovi," řekl Mallya, když žasnul nad tím jak jeho rivalové vyhráli kvalifikaci i závod v Monze.


"Je fantastické, že i nezávislé týmy mohou ve Formuli 1 vyhrávat," dodal miliardář v týmovém prohlášení před nedělní Velkou cenou Singapuru.


"Toto vítězství je velký zdroj inspirace pro náš tým. Doufám, že se dostaneme na stejnou pozici (jako Toro Rosso) příští rok."

Monoposty týmu Force India pohání stejné motory jako Toro Rosso.

Oproti italskému týmu, který má díky vítězství 21letého Sebastiana Vettela na svém kontě už 27 bodů, nezískala britská Force India v letošní sezóně jěště ani bod.  

Tým, který je přímým pokračovatelem stáje Jordan, která měla na svém kontě také vítězství, dosáhl prvního zlomu, když se v Monze poprvé probojoval do druhé části kvalifikace.

"Porovnával jsem vývoj tohoto týmu. Musíme být více konkurenceschopní, rok 2009 bude pro nás skutečným testem," deklaroval Mallya.

"Vždy jsem říkal, že v roce 2008 budeme dělat malinké krůčky , jako například probojování se do druhé části kvalifickace a myslím, že jsme to zvládli. Nyní závodíme a bojujeme s týmy Honda a Williams.

"V roce 2009 se nebudeme mít na co vymlouvat, vím to a doufám, že nezklameme."

Příští rok se významně změní pravidla pro Formuli 1 a malé týmy jako Force India doufají v probuzení a že více zasáhnou do bojů o nejvyšší příčky.
 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table