Velká cena Singapuru - fakta a údaje

Grand Prix Singapour Night raceTuto neděli se jede historicky první noční závod formule 1. Závod bude na zcela novém okruhu v Singapuru a pro jeho uskutečnění se muselo vyřešit hlavně rovnoměrné nasvícení celé závodní dráhy.

V tomto článku vám přinášíme souhrn fakt a údajů o této dráze a co od nedělního závodu můžeme očekávat.

Okruh se jede v ulicích města proti směru hodinových ručiček. Celková délka okruhu je 5.067 km, má 23 zatáček z nichž 10 je vpravo a 13 vlevo a kombinuje krátké a dlouhé rovinky. Maximální rychlost bude okolo 330 km v hodině. Dle odhadu McLarenu, bude průměrná rychlost na okruhu 175 km v hodině.

Závod se pojede na celkových 61 kol a celkově najetá vzdálenost bude 309.087 km. Předpokládaná vhodná místa k předjíždění jsou v zatáčce 1 za pit stopem a dále zatáčky 7 Raffles Boulevard 14 na Esplanade Drive.

Pořadatelé tvrdí, že osvětlení bude čtyřikrát jasnější než průměrně nasvícený fotbalový zápas či atletická událost.

Systém pro nascvícení celé dráhy zahrnuje více než 108 km kabeláže se světly na 240 stožárech postavených ve vzdálenosti 32 metrů od sebe. Okolo 1500 světelných reflektorů bude mít spotřebu přes 3 miliony wattů.

Napájení celého osvětlovacího systému je nezávislé na elektrické síti Singapuru a bude poháněno 12 twin generátory elektrického proudu. Každý generátor je schopen pokrýt výkon druhého, v případě poruchy a kontinuální napájení by tak mělo být zajištěno i v případě selhání některého z generátorů.

Na trati budou poprvé rozmítěny "Digiflags", tedy elektronická obdoba tradičních vlajek, které budou poprvé použity jako rozšíření tradičních vlajek, pomocí kterých traťoví komisaři komunikují s jezdci.

Singapur je pořadal GP na 5 příštích let s možností prodloužení kontraktu, pokud se noční závody osvědčí.

Mapa okruhu

Singapore Street Circuit

Singapore Street Circuit

Další detaily o okruhu v číselném přehledu.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 7 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table