Tým Williams oznámil jezdeckou dvojici pro rok 2009

Ve středu oznámil tým Williams, že jezdecké složení pro nadcházející sezónu se nemění a nadále za tým budou sbírat body Nico Rosberg a Kazuki Nakajima.

Motory Toyota poháněný tým dodal, že také 21letý němec Nico Hulkenberg zůstává u týmu v pozici testovacího a náhradního jezdce.

Vzhledem k tomu, že se technické regule značně změní, je udržení kontinuity pro tým klíčové. 

23letý Rosberg měl podepsanou smlouvu do 2009, ovšem hrozilo její zrušení, když Frank Williams obdržel více než skvělou nabídku, kterou mu předložil McLaren Mercedes. Na tu ale brit nepřistoupil. 


 

Jakkoliv je Nakajima chráněnec Toyoty, musel si syn bývalého závodníka Satoru Nakajimi a jediný japonský pilot ve Formuli 1 počkat na odpověd, zda si udrží místo i pro příští sezónu.

"Nico Rosberg pokračuje v tom stát se jedním z nejtalentovanějších závodníků," uvedl Frank Williams ve středečním prohlášení. "Kazuki se celou dobu zlepšuje a může hodně nabídnout a i Nico Hulkenberg dělá velké pokroky."


Prohlášení přišlo po tom co britský tým oslavil své druhé umístění na stupních vítězů v této sezóně, když v nočním závodě v Singapuru dojel Nico Rosberg na druhém místě.


Pro Rosberga, syna mistra světa z roku 1982 Kekeho, to bylo nejlepší umístění v jeho kariéře. Nakajima dokončil na osmém místě a připsal si 1 bod.

Tým Williams, který vyhrál poslední Velkou cenu v roce 2004 je nyní tři závody před koncem sezóny na osmém místě v bodování týmů.

 

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 13 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table