Räikkönen neumí vysvětlit temné období

Jezdec Ferrari Kimi Räikkönen, mistr světa Formule 1 ve čtvrtek uvedl, že nemá žádné reálné vysvětlení pro celkový zisk 0 bodů z posledních 4 závodů. Situace ho velmi pravděpodobně stála možnost zasáhnout ještě do bojů o titul.

"Je obtížné najít správná slova," uvedl fin na webových stránkách svého týmu (www.ferrariworld.com). "Závodění v noci nebo během dne, tohle jednoduše není můj rok.



"Celkově jsem z téhle situace opravdu smutný. Nedokážu vysvětlit tuhle temnou periodu," pokračoval Räikkönen, který v posledním závodu v Singapuru, havaroval ve chvíli, kdy si držel páté místo.

 


Räikkönen podle jeho slov ztratil mnoho času v sobotním tréninku kvůli poruše řízení a zdržení nabouralo celou jeho kvalifikaci.

Dále dodal, že na začátku závodu měl příliš malý tlak v pneumatikách a tak musel zajet okamžitě po zajetí safety caru do boxů, kde byl v té chvíli odbavován jeho týmový spolujezdec Felipe Massa.

Räikkönen si udržel alepsoň nejrychlejší kolo závodu, když ho zajel těsně před tím, než rozbil svůj vůz o zeď po průjezdu zatáčkou č.10 ve chvíli, kdy stíhal Timo Glocka.


"V Singapuru jsme měli tu správnou rychlost, ale ne ve chvíli kdy to bylo opravdu nutné," dodal. "Nejrychlejší kola nic neznamenají, pokud je nedokážete zkombinovat se situací, která se skutečně počítá."


Kimi Räikkönen je v hodnocení jezdců na čtvrtém místě se ztrátou 27 bodů za lídrem šampionátu Lewisem Hamiltonem na McLarenu Mercedes. Do konce sezóny se ovšem bude rozdělovat ještě 30 bodů za první místo a vzpomeňme si všichni na závěr minulé sezóny.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table