Ferrari řeší ztrátu rychlosti

"Ferrari musí vyřešit ztrátu rychlosti, díky které Felipe Massa nemohl v nedělní Velké ceně bojovat s Lewisem Hamiltonem o vítězství," řekl šéf stáje Stefano Domenicali.

Hamilton na McLarenu zvítězil v Číně způsobem start-cíl a zvýšil tak náskok před druhým Massou na 7 bodů.

Brit nyní potřebuje dokončil příští Velkou cenu do pátého místa a má jistý titul mistra světa jako nejmladší pilot v historii. Bylo by mu 23 let.

Brazile Massa dojel v Číně na druhém místě po tom, co ho pustil před sebe jeho týmový kolega Kimi Räikkönen. Ani jeden z nich ale v průběhu závodu neohrozili Hamiltona.

"Předtím než odjedeme do Brazílie, musíme porozumět tomu, jak je možné, že v Singapuru a ve Fuji jsme měli rychlost a nyní nám chyběla," sdělil Domenicali pro internetové stránky Ferrari (www.ferrariworld.com) v pondělí.

"Tento závod (v Šanghaji) byl nejhorší, co se výkonu týče společněs Německem, jaký jsme v této sezóně předvedli."

Massa dokončil závod v Hockenheimu v červenci na třetím místě. Vina tehdy byla připisována pneumatikám, ale Domenicali tehdy tvrdil, že na vině byl způsob zacházení s vozem.

Šéf stáje Ferrari pochválil Hamiltona za jeho výkon.

"Lewis byl jiná liga, jezdil perfektně, rychle a my jsme neměli žádnou šanci na něj zaútočit," řekl.

Šampionát nyní směřuje ke svému rozuzlení do Brazílie. Loni právě zde Räikkönen dokončil završil stíhací jízdu za titulem, když v celkovém pořadí ztrácel před posledním závodem 7 bodů.

Domenicali, jehož tým vede pohár konstruktérů o 11 bodů před McLarenem, řekl, že si oba týmy si budou muset být v Interlagosu ostražité.

"Víme, že všichni se koncentrují, ale taky víme, že se může stát cokoliv neočekávaného," dodal.

"Pro jistotu očekávám, že Lewis si bude myslet „O můj bože“, neočekávám další těžký závod. Na druhou stranu, Felipe si může myslet to samé, a my budeme dělat to samé jako tým."
 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 17 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table