Massova nehoda zastínila kvalifikaci v Maďarsku

massa-nehodaVážná nehoda Felipeho Massy zastínila kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Maďarska formule 1, kterou vyhrál Fernando Alonso v renaultu. Ve druhé části bojů o pole position Massa čelně zabořil své ferrari do bariéry z pneumatik. Po trati se v tu chvíli pohyboval rychlostí kolem 200 km/h a televizní záznam ukázal, že Brazilce před nehodou zasáhl do hlavy předmět, který zřejmě odpadl z jiného vozu.

Spekuluje se, že jezdec ještě před nehodou ztratil vědomí, protože podle záběrů z kokpitu nijak nereagoval na ztrátu kontroly nad vozidlem. Na nosítkách se pak ale viditelně pohyboval. Sanitka jej převezla do místního lékařského centra, odkud byl převezen do budapešťské nemocnice na pozorování. Federace FIA uvedla, že Massův stav je stabilní.

Nehoda vyvolala vzpomínky na pouze týden starou tragédii, při níž zahynul Brit Henry Surtees. Osmnáctiletého pilota zasáhlo v závodě formule 2 do hlavy kolo, které se utrhlo při nehodě jiného vozu. Sám vzápětí havaroval a později v nemocnici zemřel.

V kvalifikaci se za dvojnásobným mistrem světa Alonsem umístili oba jezdci Red Bullu Sebastian Vettel a Mark Webber, vedle kterého bude ve druhé řadě stát obhájce titulu a vítěz pátečního tréninku Lewis Hamilton v mcLarenu. Lídr pořadí Jenson Button pojede až z osmého místa.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - host: 1 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table