Kubica myslí na titul

Robert Kubica pořád věří, že se situace zázračně obrátí a on nakonec vyhraje titul mistra světa pro BMW-Sauber.

První polák ve Formuli 1 nepřestává snít po tom, co skončil na druhém místě v nedělní Velké ceně Japonska a přiblížil se lídru šampionátu Lewisovi Hamiltonovi, na kterého ztrácí dva závody před koncem sezóny 12 bodů.

 

Kubica vidí inspiraci v loňské sezóně, kdy pilot Ferrari Kimi Räikkönen stáhl během tří posledních závodů ztrátu 17 bodů a stal se nakonec celkovým vítězem.

"Nemám co ztratit", tvrdí Kubica, který startoval v Japonsku ze šestého místa. "Kimi loni dokázal, že vše je možné. Je to dobrá motivace, pořád je o co bojovat."

Hamilton startující z pole position dokončil závod na 12tém místě, když obdržel penalizaci průjezd boxovou uličkou po tom, co vytlačil Räikönena po startu.

Fernando Alonso, kterému pomohla rošáda v první zatáčce nakonec závod na okruhu Fuji Speedway vyhrál a bylo to jeho druhé vítězství v řadě.

Massa dokončil na 7 místě a stáhl tak Britův náskok na 5 bodů v bodování jezdců.

Kubica, který vedl bodování jezdců po sedmi závodech s vítězstvím v Kanadě na kontě, je nyní stále ve hře o titul, ikdyž víceméně pouze teoreticky.

"Musíš to zkusit," řekl Kubica po tom, co odsunul v závodě Räikkönena z druhého místa. "Jestli vedeš šampionát po sedmi závodech, měl by jsi bojovat na konci o titul.

"Mám před sebou dva závodníky a není tajemstvím, že nejsme tak rychlí jako Massa a Hamilton, takže to bude složitější, ale pořád se to může stát.

"V Monze jsme měli proměnlivé podmínky. Startoval jsem z 11tého místa a skončil na pódiu. V posledním závodě v Singapuru byla moje šance zruinovaná výjezdem safety caru, takže nikdy nevíte co se stane."

Räikkönenovo třetí místo mezi tím vrátilo Ferrari do čela bodování týmů, avšak znamenalo konec Finových nadějí na obhajobu mistrovského titulu.

Kubica zůstává vážnou hrozbou pro Massu a Hamiltona a v příštím závodě v Šangaji může pořádně zamíchat pořadím v bodování jezdců.

Jezdec týmu BMW-Sauber nechtěl být příliš konkrétní při hodnocení nedělního trestu pro Hamiltona, který musel projet boxovou uličkou.

"Vůbec jsem neviděl co se stalo“, tvrdí 23letý jezdec. "Jen jsem ho zahlédl jak se ke mně přiblížil. Nejsem si úplně jistý jestli mě trefil nebo ne, ale rozhodnutí dělají komisaři a já proti tomu nic nemám."

Kubica hodnotí druhé místo z nedělního závodu nad vítězství v Velké ceně Kanadě.

"Tohle druhé místo je mnohem lepší než moje vítězství v Kanadě, kde jsme měl nové auto,“ řekl. "Moc jsme toho nevylepšili během posledních dvou měsíců.

"Udržel si rychlost v kvalifikaci a dokončit závod na druhém místě je úžasné."

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 4 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table