Räikkönen pomůže Massovi

Kimi Räikkönen, po tom co ztratil veškeré naděje na obhajobu titulu, ve středu slíbil, že udělá vše, co bude v jeho silách, aby pomohl svému týmovému kolegovi Felipemu Massovi k zisku titulu mistra světa ve Formuli 1.

"Šangaj je velmi žádanou tratí a já osobně ji mám velmi rád," sdělil Fin na internetových stránkách Ferrari (www.ferrariworld.com) před nedělní Velkou cenou Číny, předposledním závodem sezóny.


"Naším cílem je skončit na prvním a druhém místě. Dám do toho všechno, abych pomohl Felipemu a týmu dosáhnout toho, čeho chceme."

Brazilec Massa je pět bodů za Lewisem Hamiltonem na McLarenu. Ve hře je stále ještě 20 bodů za dvě první místa v posledních závodech.Ferrari je v čele Poháru konstruktérů se 142 body, McLaren má na svém kontě bodů 135.

Räikkönen vyhrál v Číně minulý rok před ziskem titulu o jediný bod, také díky doublu Ferrari v Brazílii.

Finovi hubené naděje o obhajobě titulu se rozplynuly po Velké ceně Japonska minulý víkend, kdy dokončil závod na třetím místě a ztrácí tak 21 bodů na Hamiltona.

Bývalý pilot McLarenu obvinil Hamiltona, který startoval z pole position ve Fuji, a Britova týmového spoluzejzdce Heikkiho Kovalainena z toho, že počínáním v první zatáčce záměrně ukončili jeho šance na vítězství.

"Vůbec netuším, na co jezdci za mnou mysleli," říká Fin, který byl před Hamiltonem v první zatáčce, ale byl vytlačen, když 23letý Brit se vecpal do zatáčky a příliš pozdě zabrzdil.

"Brzdili příliš pozdě, a tak bylo nemožné se vyhnout následujícímu zmatku. Bylo to nevysvětlitelná chyba od obou vozů McLaren, kteří mě tímto odstavili z boje o vítězství."

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 5 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table